Cannoli
2 tim
Efterrätt
•
&format=webp)
Cannoli är en siciliansk klassiker, vars krispiga yta och krämiga fyllning för tankarna till soldränkta italienska eftermiddagar. Vi fyller dessa goda rån med en smörkräm smaksatt med starkt kaffe för en fyllig smak av Italien, men du kan även variera vårt cannoli-recept med olika fyllningar som klassikern ricotta, citron och pistagenötter. Krispigt, krämigt och underbart gott. Avnjut dina cannoli med en nybryggd espresso.
Ingredienser
Vetemjöl (300 g)
|
5 dl |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
Kakao
|
1 tsk |
Malen kanel
|
½ tsk |
Salt
|
½ tsk |
3 msk | |
Ägg
|
1 |
Marsalavin
|
1¼ dl |
Fritering:
Rapsolja, till canollirören
|
|
---|---|
Äggvita
|
1 |
Frityrolja eller rapsolja
|
1 liter |
Fyllning:
250 g | |
Florsocker
|
6 dl |
Kakao
|
1 dl |
Kallt, starkt kaffe
|
½ dl |
Flingsalt
|
Hackade hasselnötter
|
1 dl |
---|
Gör så här
Fyllning:
Smaksätt grädde med kakao, socker och punsch och vispa den fluffig. Spritsa i cannolirören, doppa kanterna i hackade nötter och servera direkt!

