Carnitas

6 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Carnitas

Långbakat mexikanskt kött, sötsyrlig picklad lök och crème fraiche med lite hetta blir en avundsvärd lunch. Bäst smakar maten om du tar med dig ingredienserna i separata lådor och lägger dem på tallrik eller i en smakrik rulle när det är dags för lunch.

Ingredienser

Rökt paprikapulver
1 msk
Benfri fläskkarré
600 g
Chili flakes
1 msk
Malen ingefära
1 msk
Salt
2 tsk
Apelsin
1
Vitlöksklyftor
3
Coca cola
3 dl
Rödlökar
2
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Tortillabröd
1 pkt
Salladsmix
4 dl
2 dl
Hackad färsk koriander
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Blanda kryddorna och gnid in i köttet. Lägg i en ugnssäker form.
  • Pressa apelsinen och riv vitlöksklyftorna. Blanda med coca cola och häll över köttet.
  • Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen minst 6 tim, gärna över natten.
  • Låt svalna något. Riv köttet i trådar med en gaffel och blanda med såsen.
  • Skala och skiva rödlöken fint och lägg i en burk.
  • Koka ihop ättika, strösocker och vatten och slå över löken.
  • Låt stå minst 2 tim, gärna över natten.
  • Värm köttet och servera i tortillabröd med sallad, picklad rödlök och en klick crème fraiche.
  • Toppa med färsk koriander.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/carnitas/