Champinjonsås
25 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Detta är en riktigt krämig champinjonsås med de rätta smakerna - dijonsenap, kalvfond, kinesisk soja, svartvinbärsgelé och vispgrädde. Denna sås är perfekt att servera till både fläskkotlett, oxfilé och stekt kyckling! Lika gott till vardag som till fest!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Champinjoner
|
250 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
2 msk | |
2½ dl | |
2 dl | |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Kalvfond
|
1½ msk |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Svartvinbärsgelé
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
331 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 30 g |

