Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

1 tim Huvudrätt
En smakrik rätt med cheddar och fänkål på krämig bulgur. Citron och syrad grädde ger en frisk syra med lite dill som kronan på verket!
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/cheddarbakad-fankal-med-kramig-bulgur/

Gör så här

Ugnsbakad fänkål:
  • Sätt ugnen på 150°.
  • Dela fänkålen på mitten, skär bort lite av roten i mitten av fänkålen.
  • Smörj en ugnsform och lägg i fänkålen med snittsidan neråt. Häll på vattnet. Täck fänkålen med smörpapper och sedan folie.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min.
  • Öka ugnstemperaturen till 250°. Avlägsna folie och smörpapper.
  • Vänd på fänkålen, strö över osten och gratinera i ugnen ca 5 min.
Krämig bulgur:
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Rensa och dela haricots verts på mitten.
  • Koka upp syrad grädde och vatten. Vänd ner bulgur och haricots verts i den syrade grädden.
  • Tillsätt ost, dill, citron salt och peppar.
  • Servera krämig bulgur med fänkålen.
Klart!
Energi:

765 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Ugnsbakad fänkål:
Fänkål
4
1 msk
Vatten
1 dl
2 dl
Krämig bulgur:
Bulgur
350 g
Färsk haricots verts
100 g
3 dl
Vatten
2 dl
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Citron
rivet skal och saft av ½
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk