Cheesecake med jordgubbar och rabarber
1 tim 30 min
Efterrätt
Frysbar
•

Syrlig rabarber och färskost är en fantastisk kombination ihop med vanilj. Toppa med färska jordgubbar och massor av citronmeliss.
Ingredienser
Botten:
Digestivekex
|
15 |
---|---|
75 g | |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Fyllning:
Jordgubbar
|
100 g |
---|---|
Rabarber
|
300 g |
Strösocker
|
2 dl |
500 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Ägg
|
3 |
Äggulor
|
3 |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Topping:
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Citronmeliss
|
½ kruka |
Florsocker
|
Gör så här
Skär med en kniv runt kanten på kakan direkt när den kommer ut från ugnen så minskar risken att den spricker.
Näringsvärden, per bit
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 25 g |

