Cheesecake rocky road

1 tim 30 min Efterrätt Fika
Frysbar
Cheesecake rocky road

Godaste cheesecaken och smaskigaste godiset i svårslagen kombination. Bästa förutsättningen för en lyckad fika.

Ingredienser

Botten:

50 g
Digestivekex
10

Fyllning:

Vit choklad
200 g
600 g
250 g
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Vaniljpulver
½ tsk
Dumlekolor
12

Topping:

Minimarshmallows
1 dl
Salta jordnötter
ev 1 dl
Kolasås
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret.
  • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Lägg alla ingredienser utom den smälta chokladen till fyllningen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Vänd till sist ner chokladen i smeten.
  • Sänk ugnstemperaturen till 150° eller 135° varmluft.
  • Häll smeten i formen. Halvera och fördela kolorna i smeten. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ca 30 min i ugnen.
  • Ta ut kakan och låt kallna helt.
  • Grovhacka jordnötterna. Toppa kakan med minimarshmallows och jordnötter. Ringla över kolasås.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/cheesecake-rocky-road/