Chicken Kiev - Kyckling Kiev

1 tim Huvudrätt
Chicken Kiev - Kyckling Kiev

Att fylla kycklingfilé med smör gör den saftig och smakrik. Detta är en klassisk rätt från Ukraina. Servera den gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt och peppar
Vetemjöl
1 dl
Panko
1½ dl
Ägg
2
Rapsolja, till stekning
3 msk

Vitlökssmör:

125 g
Vitlöksklyftor, finhackade
2
Färsk persilja, hackad
4 msk
Flingsalt
1 tsk

Syrlig kålrabbisallad:

Kålrabbi
1
1 dl
Citron
1
Salladsmix
70 g
Rödlök
1
Saltgurkor
2
Färsk timjan
2 kvistar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Börja med vitlökssmöret. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Blanda med övriga ingredienser.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Skär ett djupt snitt i sidan och fyll med smör.
  • Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  • Stek på medelvärme i olja tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen, ca 15-18 min. Ös ofta med skyn som bildas.

Syrlig kålrabbisallad:

  • Skala och skär kålrabbi i tunna stavar. Lägg i en skål och blanda med yoghurt, finrivet skal och saft från citronen.
  • Skölj salladen, skiva löken tunt och tärna gurkan. Finhacka timjan.
  • Lägg salladen på ett fat och blanda med grönsakerna. Toppa med timjan.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

698 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 45 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/chicken-kiev---kyckling-kiev/