Chicken Kiev - Kyckling Kiev
1 tim
Huvudrätt
•
&format=webp)
Att fylla kycklingfilé med smör gör den saftig och smakrik. Detta är en klassisk rätt från Ukraina. Servera den gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.
Ingredienser
Kycklingbröstfiléer
|
4 |
---|---|
Salt och peppar
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
Panko
|
1½ dl |
Ägg
|
2 |
Rapsolja, till stekning
|
3 msk |
Vitlökssmör:
125 g | |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Färsk persilja, hackad
|
4 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Syrlig kålrabbisallad:
Kålrabbi
|
1 |
---|---|
1 dl | |
Citron
|
1 |
Salladsmix
|
70 g |
Rödlök
|
1 |
Saltgurkor
|
2 |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Gör så här
Syrlig kålrabbisallad:
Näringsvärden
Energi:
698 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 31 g |
Fett: | 43 g |

