Chicken Shawarma
Brunch
Huvudrätt
•
&format=webp)
Chicken Shawarma är streetfood från Mellanöstern. Kycklingen marineras med massa underbara kryddor och yoghurt. Sedan fylls orientaliska tunnbröd med nystekt kyckling, saltgurka, rödlök, aioli och tahinidressing. Det är även gott att fylla bröden med lite muhamara. Rulla ihop och njut av denna ljuvliga Shawarma.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
700 g |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Citron, pressad saft
|
½ |
Paprikapulver
|
1 msk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Vitlökspulver
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
½ tsk |
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
Salt
|
2 tsk |
2 dl |
Tahinidressing:
Tahini
|
½ dl |
---|---|
Citron, pressad saft
|
½ |
Vatten
|
1 dl |
Kallpressad olivolja
|
1 tsk |
Salt
|
Ailoi:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Matolja
|
2 - 3 dl |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Saltgurkor
|
4 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Granatäppelsirap
|
ev 2 msk |
Libabröd
|
4 |
Gör så här
Kyckling:
Tahinidressing:
Ailoli:
Vid servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
1018 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 48 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 74 g |

