Chicken Tikka Masala

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala är en indisk favorit som uppskattas både till vardag och fest. Med det här receptet får du enkelt till en härlig curry från grunden.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Malen spiskummin
3 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Malen kanel
1 krm
Gula lökar
2
Röd paprika
1
Vitlöksklyftor
4
Riven färsk ingefära
1 msk
2 msk
Krossade tomater, ca 400 g
1 burk
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
1 dl
Färsk koriander
1 kruka

Till servering:

Mango chutney
Naanbröd

Gör så här

  • Skär kycklingen i bitar och lägg i en bunke. Blanda samman kryddorna och rör ner i bunken.
  • Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Skär paprikan i bitar.
  • Stek lök , vitlök och paprika i smör-&rapsolja tills de är mjuka. Tillsätt kyckling och ingefära. Stek ytterligare 5 min.
  • Rör ner krossade tomater, grädde, salt och peppar. Låt sjuda ca 10 min.
  • Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
  • Grovhacka korianderblad och stjälkar. Rör ner matyoghurt och koriander i grytan.
  • Servera med mango chutney och naanbröd.

Serveringsförslag:

Klart!

Näringsvärden, per port inkl dip

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/chicken-tikka-masala/