Chili cheese
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Chili cheese som vi vågar påstå är godare än köpevarianten! Frasiga utanpå, mjuka, lite heta och helt magiskt ostiga inuti. Riven cheddar och het jalapeño panerade i panko och friterade i olja. Godare chili cheese får du leta efter!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
| 4 dl | |
|
Kvibille® Cheddar 6 mån, riven
|
1½ dl |
|
Arla® Familjefavoriter Riven ost Gouda
|
1½ dl |
|
Skivad inlagd jalapeño, ca 8 skivor
|
2 msk |
|
Salt
|
2 krm |
Panering och fritering:
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Panko
|
2 dl |
|
Neutral matolja, till fritering
|
1 liter |
Gör så här
Panering och fritering:
Markera receptet som tillagat
Ha alltid ett lock i närheten när du friterar. Lägg på locket och dra kastrullen med olja från plattan om den blir för het.
Näringsvärden, per st
Energi:
430 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 3 % | 3,2 g |
| Fett: | 90 % | 43,7 g |
| Kolhydrater: | 7 % | 7,4 g |