Chiligryta

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Chiligryta

En riktigt lättlagad, het och god chili, precis som den ska smaka. Servera den i tortillabröd eller med ris och toppa med sval gräddfil och lagrad ost. En syrlig rödkålssallad med lime passar även bra att servera till.

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Salt
1 tsk
Nymald svartpeppar
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Röd chili
1
Rökt paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 dl
Köttbuljong
½ tärning

Till servering:

Tortillabröd eller ris
3 dl
150 g
Finhackad rödlök
1
Färsk koriander

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra. Skala och strimla lök och vitlök. Skiva chilin tunt.
  • Fräs lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg över i en gryta.
  • Bryn köttet i omgångar. Lägg över det i grytan. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Blanda väl.
  • Häll på vatten och smulad buljong. Sjud ca 5 min.
  • Servera chiligrytan med tortillabröd eller ris, gräddfil, riven ost, rödlök och koriander.
Klart!

Näringsvärden, per port med tillbehör

Energi:

684 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 47 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/chiligryta/