Chiligryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En riktigt lättlagad, het och god chili, precis som den ska smaka. Servera den i tortillabröd eller med ris och toppa med sval gräddfil och lagrad ost. En syrlig rödkålssallad med lime passar även bra att servera till.
Ingredienser
Lövbiff
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymald svartpeppar
|
|
Gula lökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Röd chili
|
1 |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Vatten
|
1 dl |
Köttbuljong
|
½ tärning |
Till servering:
Tortillabröd eller ris
|
|
---|---|
3 dl | |
150 g | |
Finhackad rödlök
|
1 |
Färsk koriander
|
Gör så här
Näringsvärden, per port med tillbehör
Energi:
684 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 51 g |
Fett: | 31 g |

