Parmachips med fikon och crème fraiche

25 min Förrätt
Parmachips med fikon och crème fraiche

Rostad parmaskinka och getostkräm på smörstekt bröd med fikon och timjan. Ett perfekt tilltugg eller förrätt! Det går bra att förbereda både chipsen och getostkrämen en stund före servering. Sen är det bara att toppa det smörstekat brödet när det är dags att servera!

Ingredienser

Lufttorkad skinka
4 skivor
Falbygdens® Getost
75 g
1 dl
Färsk timjan
10 kvistar
Flingsalt
½ tsk
Baguette
8 skivor
2 msk
Färska fikon eller 1 päron
2
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och torka i övre delen av ugnen 8-10 min. Vänd på skivorna efter halva tiden.
  • Skär osten i bitar. Mixa tillsammans med crème fraiche och 5 kvistar timjan. Smaka av med salt.
  • Smörstek baguetteskivorna frasiga. Skär fikonen i klyftor eller skivor.
  • Toppa bröden med getostkräm, parmachips, fikon och färsk timjan. Strö över lite salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera direkt!
Klart!

Fikonen kan ersättas med päron.

Näringsvärden, per st

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0,9 g
Protein: 6,2 g
Kolhydrater: 12,7 g
Fett: 10,5 g
https://www.arla.se/recept/chips-av-lufttorkad-skinka-med-fikon-och-creme-fraiche/