Choklad och dadelgranola med dulce de leche
30 min
Brunch
Dessert
Efterrätt
Frukost
•
Gör lite extra av den här granolan, supergott till glass eller på yoghurt till lyxfrukosten. Servera gärna med bär också som en frisk fläkt.
Ingredienser
|
Mandelspån
|
½ dl |
|---|---|
|
Solrosfrön
|
1 dl |
|
Dinkelflingor
|
1 dl |
|
Cashewnötter
|
1½ dl |
|
Flytande honung
|
1 dl |
|
Vatten
|
2 msk |
|
Kakao
|
1½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Pistagenötter
|
1 dl |
|
Dadlar
|
5 |
|
Frystorkade hallon
|
2 msk |
Kvargtopping:
| 500 g | |
|
Karamelliserad mjölk
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.
Näringsvärden, per port
Energi:
500 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g |
| Protein: | 14,3 % | 17,6 g |
| Fett: | 51,6 % | 29,2 g |
| Kolhydrater: | 34,1 % | 42 g |