Chokladcreme med citrussallad

3 tim Efterrätt
Chokladcreme med citrussallad

Denna chokladcreme är fyllig och mustig och extra vacker serverad med tillhörande sallad på tre olika sorters citrusfrukter. En smaksuccé!

Ingredienser

1½ dl
1½ dl
Äggulor
3
Mörk choklad ca 70 % kakaohalt
100 g

Citrussallad:

Apelsin
1
Blodapelsin
1
Blodgrape
1
Rårörsocker
2 tsk

Gör så här

  • Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°).
  • Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sila blandningen genom en finmaskig sil över chokladen och rör tills den är helt smält.
  • Häll cremen i portionsformar och låt stelna i kyl 2-3 tim.
  • Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor och blanda med råsocker.
  • Servera citrussalladen på chokladcremen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/chokladcreme-med-citrussallad/