Chokladfondant

30 min Dessert Efterrätt
Chokladfondant

En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Andreas Hedlund
Andreas Hedlund Årets kock 2002
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Mörk choklad
75 g
75 g
Strösocker
½ dl
Ägg
2
Äggula
1
Vetemjöl
2 msk

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.
  • Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  • Stjälp upp på assietter och servera dem varma med körsbärssylt och lättvispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per port exklusive sylt

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/chokladfondant/