Chokladfondue

20 min Dessert Efterrätt
Chokladfondue

Chokladfondue är den perfekta mingeldesserten där alla kan doppa sina favoritfrukter och bär i den varma såsen. Toppa gärna med hackade nötter och kokos också.

Ingredienser

Chokladsmet:

Mjölkchoklad
200 g
50 g
½ dl

Tillbehör:

Bananer
Marshmallows
Jordgubbar
Ananaser

Gör så här

  • Hacka chokladen. Smält i mikro eller över vattenbad.
  • Rör ner smör och grädde i den smälta chokladen.
  • Skala och dela önskad frukt och bär i bitar.
  • Lägg upp allt som ska doppas på ett fat.
  • Låt var och en doppa frukt i den varma såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

530 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/chokladfondue/