Chokladglasyr

Efterrätt Fika
Chokladglasyr

Detta är en maffig chokladglasyr med endast tre ingredienser - mörk choklad, grädde och smör. Denna chokladglasyr passar utmärkt att ringla över tårtor!

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Mörk choklad, ca 55 % kakaohalt
150 g
1 dl
25 g

Gör så här

  • Hacka chokladen och lägg i en skål.
  • Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör allt tills chokladen smält och glasyren är slät och glansig.
  • Låt svalna lite innan den ringlas eller breds på en kaka eller tårta.
Klart!

Näringsvärden, per hela satsen

Energi:

1416 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 116 g
https://www.arla.se/recept/chokladglasyr/