Chokladkola
1 tim
•
&format=webp)
Vem kan motstå en perfekt kokad chokladkola? För många är chokladkolan det allra viktigaste att ha med på julens godisbord, men den är så god att den kan kokas året runt! Variera gärna din kola med olika smaksättningar. Se till att ha en bra kökstermometer när du kokar kola, då vet du när det är dags att ta den från värmen!
Ingredienser
100 g | |
3 dl | |
Strösocker
|
3 dl |
Ljus sirap
|
1½ dl |
Glykossirap
|
1 msk |
Kakao
|
2 msk |
Gör så här
Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Näringsvärden, per bit
Energi:
62 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 0 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 3 g |
Video
Så lyckas du med kolan
Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

