Chokladkola med kakaonibs

1 tim
Chokladkola med kakaonibs

Älskade chokladchock! Kakaonibs är krossade chokladbönor och ger kolan extra mycket smak och crunch.

Ingredienser

Strösocker
2 dl
2 dl
Glykossirap
½ dl
Mörk choklad
40 g
Kakaonibs
1 msk

Gör så här

  • Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm.
  • Värm socker och grädde i en tjockbottnad kastrull på svag värme tills sockret löst sig. Tillsätt glykossirap och choklad.
  • Koka på medelvärme utan lock ca 15-30 min tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°.
  • Häll upp smeten i formen, strö över kakaonibs och låt kolan stelna. Gärna över natten i rumstemperatur. Skär upp i bitar.
  • Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula. Rulla till en hård kula.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

75 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/chokladkola-med-kakaonibs/