Chokladmuffins

Chokladmuffins

35 min
Lämplig för frysning
Goda och saftiga chokladmuffins som dessutom är lättlagade. Goda som de är eller toppade med valfri färskostfrosting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj en muffinsplåt eller förbered med muffinsformar.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  • Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget och rör försiktigt ihop till en slät smet. Rör sedan ner smör- och mjölkblandningen.
  • Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna. Servera gärna chokladmuffinsen med ett glas mjölk.
Klart!
Energi:

191 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Chokladmuffins:
100 g
1 dl
Vetemjöl
1½ dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Ägg
3
Strösocker
2 dl