Chokladpannacotta

2 tim 15 min Efterrätt
Chokladpannacotta

Len chokladpannacotta med kraftig chokladsmak och friskhet från syrad grädde. Variera genom att toppa med färska bär efter säsong och humör!

Ingredienser

Mörk choklad
50 g
Gelatinblad
2½ dl
Vaniljstång
½
1½ dl
Blandade färska bär t ex björnbär och blåbär
Ev hasselnötter
Ev kakao

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten, minst 5 min. Hacka chokladen.
  • Koka upp syrad grädde med delad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen och chokladen, rör slätt.
  • Vänd ner chokladblandningen i yoghurten till en slät smet.
  • Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl minst 2 tim.
  • Toppa chokladpannacottan med bär, grovhackade nötter och pudra ev över kakao.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl nötter

Energi:

305 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/chokladpannacotta/