Frukt med chokladsås

Frukt med chokladsås

20 min Efterrätt
Mörk chokladsås med sting av knaprigt flingsalt är extra gott tillsamman med frukt och glass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladsas/

Gör så här

  • Hacka chokladen.
  • Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt choklad och smör och låt smälta under omrörning. Smula i saltet.
  • Skölj och dela ev jordgubbarna. Skala kiwi och skär i bitar.
  • Doppa frukten i chokladsåsen och servera tillsammans med glass.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 48 g

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
Ljus choklad
100 g
2½ dl
2 msk
Flingsalt
¾ tsk
Jordgubbar
250 g
Kiwi
2
Physalis
1 ask
Vaniljglass
½ liter