Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

4 tim
Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Ljuvlig chokladtryffel med smak av apelsin och flingsalt - en kombination som gör chokladtryffeln ännu godare.

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad, minst 50 % kakao
300 g
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
  • Häll tryffeln i en form ca 15x20 cm.
  • Strö över flingsalt och låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

65 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 4 g
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/chokladtryffel-med-apelsin-och-flingsalt/