Chorizogryta
40 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
&format=webp)
Gör denna spanskinfluerade chorizogryta till kvällens middag och servera med rostad potatis och krispiga kikärtor. Se till så att grönsakerna och korven får en fin stekyta innan du tillsätter konserverade tomater och crème fraiche. Toppa med persilja och njut!
Ingredienser
Potatis
|
900 g |
---|---|
2 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Kikärter
|
1 förp |
Chorizogryta:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
1 |
Zucchini
|
1 |
Röd paprika
|
1 |
Chorizo
|
300 g |
2 msk | |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Malen koriander
|
½ tsk |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk persilja, grovhackad
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
761 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 12 g |
Protein: | 22,1 g |
Kolhydrater: | 60,8 g |
Fett: | 48 g |

