Choronsås

30 min
Choronsås

Choronsås är en variant av bearnaisesås som är smaksatt med rödvinsvinäger och tomatpuré. Choronsås passar perfekt till grillad mat.

Ingredienser

Reduktion

Schalottenlökar
2
Rödvinsvinäger
4 msk
Vatten
4 msk
Vitpepparkorn
4
Färsk persilja
4 kvistar
Äggulor
3
Tomatpuré
1½ msk
Finhackad färsk dragon
1 msk
200 g
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till reduktionen.
  • Koka ihop tills 3 msk återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
  • Smält smöret, ställ åt sidan.
  • Tillsätt äggulorna och tomatpurén, vispa över vattenbad tills det tjocknar.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. Ta inte med bottensatsen.
  • När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Rör ner dragon och smaka av med salt.
  • Servera med t ex grillat kött.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

1640 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 176 g
Video Så räddar du en skuren bearnaisesås

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig med såsen. Det finns två enkla sätt att rädda en skuren bearnaisesås, Andreas Hedlund visar båda sätten här.

https://www.arla.se/recept/choronsas/