Churros

Churros

45 min
Frukost Efterrätt
Riktigt krispiga nyfriterade churros är en svårslagen efterrätt. Servera gärna med lättvispad grädde och chokladkräm eller hallonsylt.
https://www.arla.se/recept/churros/

Gör så här

  • Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och arbeta smeten med en slickepott på medelvärme tills smeten släpper från kanterna.
  • Lägg över smeten i en vispbunke och vispa tills den blivit sval. Tillsätt ett ägg i taget under vispning till en jämn smet. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll.
  • Värm oljan till 170-180° i en vid kastrull. Spritsa ner smeten i oljan och klipp av med en sax. Fritera 3-4 churros åt gången tills de fått fin färg.
  • Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Rulla churros i socker och servera med chokladkräm och lättvispad grädde.
Chokladkräm:
  • Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Ta från värmen och vispa ner gräddfilen.
Klart!

Ingredienser

Vatten
3 dl
2 msk
Strösocker
1 msk
Salt
2 krm
Vetemjöl
2½ dl
Ägg
2
Fritering:
Matolja
ca 5 dl
Strösocker
1 dl
Chokladkräm:
3 dl
Mjölkchoklad eller mörk choklad
200 g