Citronbavaroise med rostad vit choklad

Citronbavaroise med rostad vit choklad

60+ min Efterrätt
Fräsch dessert med syrlig citron och krispig, god topping som smakar kola och choklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronbavaroise-med-rostad-vit-choklad/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten, ca 5 min.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  • Värm citronsaft, rivet skal och socker i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Häll citronblandningen över äggulorna under omrörning.
  • Häll tillbaka i kastrullen och värm till 83° under omrörning. Rör ner gelatinbladen.
  • Häll citronblandningen över den hackade chokladen och rör till en slät smet. Låt svalna.
  • Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner grädde och gräddfil i smeten.
  • Häll eller spritsa i 8 glas. Låt stå i kyl minst 4 tim.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv chokladen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen ca 10 min i mitten av ugnen.
  • Toppa citronbavaroise med rostad choklad.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Gelatinblad
2
Vit choklad
100 g
Citroner, ca 1,5 dl pressad citronsaft
rivet skal och saft av 6
Strösocker
1 dl
Äggulor
4
1½ dl
2 dl
Vit choklad
50 g