Citronfromage med kefir och vanilj

1 tim 15 min Brunch Dessert Efterrätt Fika
Citronfromage med kefir och vanilj

Denna citronfromage innehåller Kefir vilket gör den underbart syrlig och len. Fromage är en härlig avslutning på middagen. Lätt att förbereda och omtyckt av många! Toppa den gärna med bär i säsong.

Ingredienser

Gelatinblad
3
Vaniljstång
1
Strösocker
1½ dl
Stor citron, eller 2 små
rivet skal och saft av 1
2½ dl
1½ dl

Garnering:

Blandade färska bär

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Värm citronsaften i en kastrull med vaniljfrön och socker.
  • Lägg ner gelatinbladen och smält dem på låg värme. Ta från värmen och vispa ner kefir. Vispa grädden och vänd ner den.
  • Häll upp i portionsskålar och ställ kallt minst 2 timmar.
  • Garnera med bär eller frukt i säsong.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

295 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/citronfromage-med-kefir-och-vanilj/