Citronkaka
1 tim
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
En riktigt maffig citronkaka bakad med både mandelmjöl och vetemjöl. Citronskalet används i kakan och saften till glasyren, inget ska gå till spillo! Det är även fint att garnera citronkakan med lite blåa vallmofrön. Kakan är mäktig, så den räcker till många fikasugna!

Ingredienser
225 g | |
Strösocker
|
3 dl |
Ekologisk citroner, finrivet skal
|
2 |
Vetemjöl
|
4 dl |
Mandelmjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Ägg
|
3 |
1 dl |
Glasyr:
Florsocker
|
3 dl |
---|---|
Citronsaft
|
2 - 3 msk |
Gör så här
Glasyr:
Näringsvärden, per bit
Energi:
345 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 18 g |

