Citronmarängpaj
1 tim 30 min
Brunch
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Citronpaj med maräng innehåller en krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och är vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!
Ingredienser
Pajdeg:
75 g | |
Florsocker
|
½ dl |
Salt
|
½ krm |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Ägg
|
1 |
Citronkräm:
Citroner
|
rivet skal och saft av 2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
3 |
Äggulor
|
2 |
100 g |
Maräng:
Äggvitor
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Vatten
|
½ dl |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Vill du få till en mer grandiost "amerikansk" servering av denna klassiska paj? Klicka generösa mängder maräng i mitten av pajen med en slickepott och skapa lite slarvigt spretiga marängtoppar. Har du en brännare kan du hoppa över momentet i ugnen.
Näringsvärden, per bit
Energi:
496 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 51 g |
Fett: | 30 g |

