Coq au vin

Coq au vin

45 min
Huvudrätt
Går att frysa
Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/coq-au-vin/

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Skär kycklingen i stora bitar. Salta och peppra. Strimla fläsket. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  • Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock ca 5 min.
  • Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några min. Servera med den kokta potatisen.
Klart!
Energi:

535 kcal

Fiber: 6,2 g
Protein: 34,2 g
Kolhydrater: 36,5 g
Fett: 21,5 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rökt sidfläsk
100 g
Vitlöksklyftor
2
Purjolök
1
Färska champinjoner
150 g
Rödvin
3 dl
Vatten
1 dl
Kycklingfond
2 msk
Lagerblad
3
Torkad timjan
1 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Potatisar
750 g