Cornbread

Cornbread

Buffé Mellanmål
Lämplig för frysning
Cornbread är ett måste på den amerikanska thanksgivingmiddagen som firas i slutet på november. Men det är lika gott på en eftermiddagsfika eller på bbq-festen. Bjud gärna brödet ljummet och bred på mjukrört smör.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cornbread/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret och låt svalna lite. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör och blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna i formen under bakduk. Skär i bitar.
Klart!
Energi:

311 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 13 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Majsmjöl
2½ dl
Strösocker
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
2½ dl
Ägg
2