Cornflakesfisk

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Cornflakesfisk

Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.

Ingredienser

Torskfilé, kolja, eller sej
600 g
Kallt vatten
1 liter
Salt
½ dl
75 g
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Hackad färsk dill
2 msk
Ströbröd
½ dl
Salt
2 krm
Cornflakes
2 dl
Potatis, till servering
900 g

Gräddfilssås:

3 dl
Bostongurka
1 dl
Kapris
2 msk
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop vatten och salt i en bunke. Lägg ner fisken i vattnet och låt ligga minst 10 min.
  • Blanda alla ingredienser till gräddfilssåsen i en skål. Ställ kallt till servering.
  • Rör ihop smör med finriven vitlök, citron, dill och ströbröd. Smaka av med salt.
  • Torka av fisken med hushållspapper. Lägg den i en smord ugnsform och klicka smöret över fisken. Strö över lätt krossad cornflakes.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Servera cornflakesfisken med gräddfilssås, kokt potatis och grönsallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/cornflakesfisk/