Cornflakesfisk
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.
Ingredienser
Torskfilé, kolja, eller sej
|
600 g |
---|---|
Kallt vatten
|
1 liter |
Salt
|
½ dl |
75 g | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Ströbröd
|
½ dl |
Salt
|
2 krm |
Cornflakes
|
2 dl |
---|
Potatis, till servering
|
900 g |
---|
Gräddfilssås:
3 dl | |
Bostongurka
|
1 dl |
Kapris
|
2 msk |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
435 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 12 g |

