Crema catalana
3 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Crema catalana är spanjorernas svar på crème brûlée. Men den behöver inte bakas i ugn utan crema catalana får stelna i kylskåp. Den här är klassiskt smaksatt med kanel och apelsin.
Ingredienser
3 dl | |
Majsstärkelse
|
3 msk |
2 dl | |
Strösocker
|
¾ dl |
Kanelstång
|
1 |
Apelsin, finrivet skal
|
1 |
Äggulor
|
4 |
Rårörsocker, till servering
|
3 msk |
---|
Gör så här
Bränn dem två gånger, sockra emellan, för ett extra knäckigt täcke.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
428 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 28 g |

