Crêpes med räkfyllning
1 tim 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Tunna fina crêpes fyllda med räkröra är riktigt festligt och gott. Räkröran får fin smak av citron, dill och färskriven pepparrot. Dessa crêpes är festliga att servera som lunch, då gärna med en knaprig grönsallad.
Ingredienser
Crêpes:
Vetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
4 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
Liten purjolök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
4 dl | |
Skalade räkor
|
ca 250 g |
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Färsk dill
|
½ kruka |
Färskriven pepparrot
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Till gratinering:
100 g |
Till servering:
Hackad bladpersilja
|
1 msk |
---|---|
Blandad grönsallad med gurka, tomat, paprika och morot
|
500 g |
Gör så här
Spara tid! Perfekt middagsrätt att göra på överblivna pannkakor.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 36 g |

