Daimtårta
2 tim
Brunch
Buffé
Efterrätt
•
&format=webp)
Denna daimtårta är en riktig fullträff. Mandelbottnarna med smörkräm som toppas med fluffig vispgrädde och krispig daim kommer med all säkerhet att göra succé.
Ingredienser
Mandelbottnar:
Äggvitor
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Mandelmjöl
|
4 dl |
Smörkräm:
Äggulor
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
1 dl | |
Vaniljpulver
|
1 krm |
175 g |
Topping:
3 dl | |
Daim
|
1 |
Färska bär, t ex björnbär
|
Gör så här
Smörkräm:
Topping:
Tårtan är lätt att förbereda. Den går bra att frysa och kan förvaras väl övertäckt i frysen upp till två veckor.
Äggkrämen sjuds under vispning i en tjockbottnad kastrull till 82–84°, då är den tillräckligt tjock. Men var försiktig så den inte koagulerar.
Näringsvärden
Energi:
495 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 38 g |

