Danskt rågbröd

2 tim 20 min Brunch Buffé Frukost
Frysbar
Danskt rågbröd

Klassiskt danskt rågbröd med både syrlighet och sötma. Gott med sallad och ost till.

Ingredienser

4 dl
Jäst
25 g
½ dl
Salt
1½ tsk
Stött anis
2 tsk
Stött fänkålsfrön
2 tsk
Brödsirap
¾ dl
Grovt rågmjöl
4 dl
Vetemjöl special
3 dl
Solroskärnor
2 dl
Linfrön
1 dl

Gör så här

  • Värm filmjölken till 37°.
  • Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser.
  • Arbeta till en lös deg, ca 10 min. Låt jäsa 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Häll degen i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter. Låt jäsa ca 30 min.
  • Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 175° eller 160° varmluft. Grädda brödet ca 1 tim.
  • Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
  • Linda in brödet i en bakduk och låt det ligga till nästa dag.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

3285 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 100 g
Kolhydrater: 406 g
Fett: 138 g
https://www.arla.se/recept/danskt-ragbrod/