Dekoration till påsktårta

15 min Fika
Dekoration till påsktårta

Gör fågelbon av spritsad choklad, forma små ägg av färgad marsipan och dekorera påskens finaste tårta!

Ingredienser

Mörk choklad
200 g

Gör så här

  • Ställ in en plåt eller en annan plan bricka av rostfri stål i frysen i cirka 10 min tills den är helt kall.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rör i chokladen så den är helt slät, låt svalna till cirka 35°.
  • Häll chokladen i en spritspåse.
  • Ta ut plåtarna från frysen. Spritsa tunna streck av chokladen på den frysta plåten.
  • Så fort den stelnar, efter några sekunder, dra försiktigt med en palett eller stekspade under så att den lossnar och böj den i en ring.
  • Förvara svalt.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

75 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/dekoration-till-pasktarta/