Dal med röda linser
30 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
Dal är ett samlingsnamn för linsgryta och den kan tillagas på lika många sätt som det finns linser. Denna lättlagade variant rundas av med en klick smör. Servera med ris och yoghurt. Nybakat naanbröd passar också bra till.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk ingefära
|
2 msk |
Grön chilipeppar
|
2 |
50 g | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Torkade röda linser
|
2 dl |
Kanelstång
|
1 |
Malen koriander
|
1 tsk |
Garam masala
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Vatten
|
7 dl |
Citronris:
Basmatiris
|
3 dl |
---|---|
5 dl | |
Grönsaksfond
|
1 msk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
2 dl | |
Kokoschips
|
|
Färsk koriander
|
|
Naanbröd
|
Gör så här
Citronris:
Servering:
Näringsvärden, per portion utan naanbröd
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 21 g |

