Dill- och pepparrotssill

15 min Brunch Buffé Förrätt
Dill- och pepparrotssill

Sill, här tillsammans med dill och pepparrot i krämig yoghurt, får mer smak om den får stå till sig lite längre. Men i det här receptet använder vi 5-minuterssill så då räcker det om den får dra ett par timmar.

Ingredienser

5-minuterssill
420 g
Rödlök
½
2 dl
Majonnäs
1 msk
Finhackad färsk dill
½ dl
Ättiksprit 12%
½ tsk
Honung
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Riven pepparrot
2 msk

Gör så här

  • Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar och rödlöken i tunna ringar.
  • Blanda yoghurt, majonnäs, dill, ättiksprit, honung och svartpeppar.
  • Vänd ner rödlök, pepparrot och sill.
  • Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

245 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/dill--och-pepparrotssill/