Dillstuvad kålrabbi med snabbrimmad lax
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Sommarvariant av husmansklassikern dillstuvad potatis där potatis byts ut mot kålrabbi. Den kokas mjuk i grädde för att sedan smaksättas med färsk dill. Serveras med len rimmad lax och frisk picklad lök.

Ingredienser
Laxfilé, gärna Salmalax
|
400 g |
---|---|
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
½ dl |
Picklad lök:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Strösocker
|
1 msk |
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Dillstuvad kålrabbi:
Kålrabbi
|
500 g |
---|---|
3 dl | |
3 dl | |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Picklad lök:
Dillstuvad kålrabbi:
Näringsvärden, per port
Energi:
590 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 46 g |

