Dillstuvad kålrabbi med snabbrimmad lax

Dillstuvad kålrabbi med snabbrimmad lax

1 tim Huvudrätt Förrätt
Sommarvariant av husmansklassikern dillstuvad potatis där potatis byts ut mot kålrabbi. Den kokas mjuk i grädde för att sedan smaksättas med färsk dill. Serveras med len rimmad lax och frisk picklad lök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dillstuvad-kalrabbi-med-snabbrimmad-lax/

Gör så här

  • Skär laxen i 4 portionsbitar.
  • Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg ned laxen och låt rimma ca 30 min.
  • Skiva laxen.
Picklad lök:
  • Skala och skiva löken tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med socker, vinäger och salt. Låt stå minst 15 min.
Dillstuvad kålrabbi:
  • Skala kålrabbin med kniv. Skär i tärningar.
  • Koka upp kålrabbin med grädde och mjölk.
  • Sänk värmen och låt sjuda tills kålrabbin är mjuk och gräddmjölken kokat ihop till en tjock sås, ca 35 min.
  • Blanda dillen med den krämiga kålrabbin. Servera med skivad lax och picklad lök.
Klart!
Energi:

590 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Laxfilé, gärna Salmalax
400 g
Vatten
1 liter
Salt
½ dl
Picklad lök:
Gul lök
1
Strösocker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Salt
1 krm
Dillstuvad kålrabbi:
Kålrabbi
500 g
3 dl
3 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Salt och svartpeppar