Dinkelsallad med krispig ost

Dinkelsallad med krispig ost

20 min Huvudrätt Förrätt Mellanmål
Bjud på en vacker och krispig sallad som mättar gott. Dinkeln kokas mjuk och blandas sedan med en honung- och senapsdressing, babyspenat, rödkål och mango. Blir det något över av denna sallad passar den utmärkt att lägga i en matlåda. Då kan du njuta av maten även dagen efter!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dinkelsallad-med-krispig-ost/

Gör så här

  • Rör ihop vinäger, honung och senap i en salladsskål. Blanda ner dinkel, mango och grönsaker.
  • Skär osten i stavar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek osten tills den fått fin färg. Toppa salladen med nystekt ost.
Klart!

Ingredienser

Halloumi
1 förp
25 g
Kokt dinkel hel
2 dl
Rödlök, finhackad
1
Liten gurka, tärnad
1
Äppelcidervinäger
2 msk
Flytande honung
2 msk
Dijonsenap
1 msk
Omogen mango, i stavar
1
Röd spetskål, strimlad
250 g
Babyspenat
75 g