Dragonsås

10 min
Dragonsås

En lättlagad dragonsås smaksatt med dijonsenap. Den tar ca 5 minuter att göra och passar alldeles utmärkt att servera till stekt kyckling, lax och pastarätter. Även utmärkt att blanda med kokt potatis som du fått över, då får du en lättlagad och smakrik potatissallad. Dragonsåsen är god att servera båda varm och kall.

Ingredienser

2 dl
2 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 - 2 tsk
Dijonsenap
2 tsk
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Koka upp vispgrädde och crème fraiche i en liten kastrull.
  • Smula ner buljongen. Tillsätt dragon och dijonsenap. Koka 2-3 min under omrörning.
  • Smaka av dragonsåsen med salt och nymalen svartpeppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

348 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/dragonsas/