Dubbelbakad potatis med bacon och ost

1 tim 30 min
Dubbelbakad potatis med bacon och ost

Dubbelbakad potatis är bakad potatis som fylls som vanligt och sedan gratineras. Potatisarna är enkla att förbereda för att ätas till kamben eller som de är, med en god sallad.

Ingredienser

Bakpotatisar
i 4
Purjolök
½
Tärnat bacon
140 g
1 dl
5 dl
Salt
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180°varmluft.
  • Baka potatisarna i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 1 tim. Låt svalna något. Sätt ugnen på grill, 225°.
  • Skiva purjolöken tunt. Stek baconet och tillsätt purjolöken. Fortsätt steka tills löken är mjuk.
  • Halvera, gröp ur potatisarna och mosa ihop inkråmet med purjofräs, crème fraiche, hälften av osten och salt.
  • Fördela i skalhalvorna och strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen 8–10 min.

Serveringsförslag:

Vårt recept på kamben är gott till dubbelbakad potatis.

Kamben med BBQ-sås
2 tim 30 min
Kamben med BBQ-sås
(52)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/dubbelbakad-potatis-med-bacon-och-ost/