Dubbelmarinerad fläskfilé

Buffé Huvudrätt Varmrätt
Dubbelmarinerad fläskfilé

Att dubbelmarienra fläskfilén är väldigt gott! Först får köttet ligga i en sojamarinad över natten. När det sedan är tillagat får det vila i en krämig basilikamarinad ett par timmar. Detta kött är perfekt att servera på buffén!

Ingredienser

Fläskfilé
500 g

Marinad 1:

Japansk soja
½ dl
2 msk
Honung
2 msk
Hackad vitlöksklyfta
1
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Marinad 2:

Vitlöksklyfta
1
Färsk basilika
1 kruka
1 dl
Balsamvinäger
½ dl
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Putsa fläskfilén. Rör ihop alla ingredienser till marinad 1. Låt fläskfilén ligga i marinaden minst 4 tim, gärna över natten.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Ta upp köttet och torka av med hushållspapper.
  • Bryn fläskfilén i smör och lägg över i en ugnsfast form. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 min, eller tills köttet har en innertemperatur på 70°.

Marinad 2:

  • Skala och skiva vitlöken. Grovhacka basilikan. Mixa ihop med crème fraiche och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp. Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.
  • Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet.

Serveringsförslag:

Rostad potatis med solrosfrön

Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/dubbelmarinerad-flaskfile/