Dubbelmarinerad fläskfilé
Buffé
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
Att dubbelmarienra fläskfilén är väldigt gott! Först får köttet ligga i en sojamarinad över natten. När det sedan är tillagat får det vila i en krämig basilikamarinad ett par timmar. Detta kött är perfekt att servera på buffén!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fläskfilé
|
500 g |
---|
Marinad 1:
Japansk soja
|
½ dl |
---|---|
2 msk | |
Honung
|
2 msk |
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Marinad 2:
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Färsk basilika
|
1 kruka |
1 dl | |
Balsamvinäger
|
½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Marinad 2:
Serveringsförslag:
Rostad potatis med solrosfrön
Näringsvärden, per portion
Energi:
230 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 11 g |

