Edsbackas premiärkyckling

Edsbackas premiärkyckling

60+ min Huvudrätt
Den här kycklingen stod på menyn när Edsbacka Krog öppnade 1983.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/edsbackas-premiarkyckling/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Pensla ett par gånger under stekningen.
  • Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i små tärningar.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, buljong, vin och grädde. Koka utan lock 15 min.
  • Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Lägg i gurkan och koka 3 min.
  • Tillsätt hackade örter och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

630 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 53 g

Ingredienser

Hel kyckling ca 1,3 kg
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Sås:
Gul lök
1
Gurka
½
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
2 dl
Torrt vitt vin
1 dl
3 dl
Vetemjöl
1 msk
Hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragon salt och peppar
1 dl