Elvismacka med färskost och bär
Nytt

Elvismacka med färskost och bär

20 min Mellanmål
Elvis åt en riktigt maffig macka extra allt. Vi har här gjort en variant på hans ökända supermacka. Vi fyller rågbröd med färskost, banan, färska bär och jordnötssmör. Det blir ingen Elvismacka utan bacon, så krispigt stekt bacon lägger vi även på. Njut av denna macka när du vill unna dig något extra.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/elvismacka-med-farskost-och-bar/

Gör så här

  • Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Tärna baconet.
  • Bred färskost och jordnötssmör på brödskivorna. Lägg skivad eller mosad banan på två av brödskivorna. Toppa med bär och bacon.
  • Lägg ihop bröden till två maffiga dubbelmackor.
Klart!
Energi:

601 kcal

Fiber: 13,2 g
Protein: 15,9 g
Kolhydrater: 73,8 g
Fett: 26,7 g

Ingredienser

Bacon
2 skivor
75 g
Jordnötssmör, ekologiskt osötat
2 msk
Rågbröd
4 skivor
Banan
1
Blandade färska bär
1 dl