Enchilada med grillad paprika och rostad majs

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Enchilada med grillad paprika och rostad majs

En texmex-rätt i höstiga tecken. När svampen i skogen tryter går det fint med odlad sådan. Välj gärna skogschampinjoner, de smakar mer än vad de vanliga gör.

Ingredienser

Cottage cheese:

500 g
Chilipulver
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
2 tsk

Färs:

Svamp, t ex skogschampinjoner
150 g
Vitlöksklyfta
1
Nötfärs
400 g
Chilisås
3 msk
Salt och svartpeppar
Stora tortillabröd, ca 20 cm i diameter
6

Topping:

150 g
Tomat
1

Rostad majs:

Majskorn
150 g
2 msk

Till servering:

Hackad färsk koriander
½ dl
Blandad grönsallad
200 g
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda cottage cheese med kryddorna.
  • Hacka svampen grovt och vitlöken fint. Bryn färsen i smör-&rapsolja ca 5 min. Tillsätt svampen och löken. Stek ytterligare 3 min. Blanda ned chilisåsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela färsen på tortillabröden och klicka på cottage cheese. Rulla ihop till rullar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå. Toppa med osten.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min tills rullarna har fått fin färg.
  • Rosta majskornen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 5 min till gyllene färg.
  • Lägg majsen på enchiladan och garnera med koriander. Servera med sallad och gräddfil.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/enchilda-med-chipotle-och-rostad-majs/