Busenkel Bearnaisesås

15 min
Busenkel Bearnaisesås

Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med det här busenkla receptet är det svårt att misslyckas!

Ingredienser

2 dl
Äggulor
3
Dijonsenap
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad dragon
2 tsk
Salt
1 krm
Nymald svartpeppar
1 krm
Finhackad färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Värm försiktigt upp crème fraiche i en kastrull under konstant vispning på medel värme.
  • Vispa i en äggula i taget. Fortsätt värma crème fraichen tills såsen tjocknar. Ta av från värmen.
  • Vänd i dijonsenap, vitvinsvinäger och torkad dragon. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Vänd i persiljan precis innan servering.
  • Servera din busenkla bearnaisesås varm eller kall.
Markera receptet som tillagat

Färsk dragon kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad för 4 port.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

305 kcal

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Protein: 2 g
Fett: 34 g
Kolhydrater: 1 g
https://www.arla.se/recept/enkel-bearnaisesas/